FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

Circulair Bouwen

Bouwmaterialen voor een circulaire economie

Op deze pagina vindt u informatie en links over de circulaire economie in relatie tot de toeleveranciers. Circulair  bouwen begint vaak bij de opdrachtgever. De klant moet circulair wíllen bouwen . Maar als fabrikant wil je duidelijk maken dat je circulaire producten hebt, die passen bij een circulair gebouw. Hoe kan je als fabrikant aantonen dat je de juiste partner bent voor het project? En hoe kan dit worden afgestemd in één collectief BIM-model?

Het begint altijd weer met data vanuit de fabrikant. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de milieubelasting van een product, is het noodzakelijk om een Levens Cyclus Analyse te maken (LCA). Bij een LCA wordt een product beoordeeld gedurende alle levensfasen. De effecten worden via rekentools vertaald naar bijvoorbeeld de zogeheten schaduwkosten van een product. Hoe lager de schaduwkosten, hoe duurzamer een product.

Door in de bouwsector kennis over circulaire concepten te delen, kunnen we leren van elkaar, ook van elkaars fouten. Circulair bouwen vraagt een integrale aanpak op een breed scala van aspecten.

Expert Interviews ‘Circulair Bouwen’ 

Een deur niet reduceren tot grondstof, maar hergebruiken

Hoe gaat circulair bouwen in de praktijk? Sander Holm was als Sustainability Manager bij BAM Bouw en Vastgoed onder andere betrokken bij de bouw van het duurzame paviljoen Circl van ABN AMRO. 'We moeten anders samenwerken in de sector.' Wat is de visie van BAM op circulair bouwen? ‘BAM gelooft...
Lees meer

Uit de media ‘Circulair Bouwen’

Evenementen ‘Circulair Bouwen’

Datum/Tijd Evenement
27 oktober 2020 - 29 oktober 2020
Hele dag
Building Holland
Amsterdam RAI
3 november 2020 - 5 november 2020
Hele dag
PROVADA
RAI Amsterdam