FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

Milieudata en milieulabels

Werkgroep Milieudata en Milieulabels

Duurzaam bouwen heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is steeds meer verankerd in bouwvereisten en milieulabels. Vanaf 1 januari 2013 moet, conform het Bouwbesluit 2012, bij elke omgevingsvergunningsaanvraag voor nieuwbouwwoningen en kantoren (> 100 m2), een milieuprestatieberekening materialen bijgevoegd worden. Duurzaam inkoopbeleid wordt daarbij gebaseerd op de milieuprestaties van de gebruikte producten.

Effecten voor de fabrikant

Voor u als fabrikant zijn de nieuwe milieuprestatie-eisen vaak even wennen. Is bijvoorbeeld een – dure! – Life Cycle Analyse (LCA) van uw producten nodig, of kunt u daar toch nog even mee wachten? FBS wil hierin helderheid scheppen, zodat u de juiste beslissingen neem als het om milieuvriendelijk bouwen gaat.
Daarnaast willen we inzicht geven in de diversiteit aan milieulabels, met elk hun eigen vereisten en meetpunten. Denk aan BREEAM, Dutch Green Building Council (DGBC) en DUBOKEUR.

 FBS en Milieudata

De werkgroep ‘Milieudata en milieulabels’ van FBS inventariseert en volgt alle ontwikkelingen rondom milieudataclassificaties en (vrijwillige) milieulabels. Wij richten ons in eerste instantie op het onderzoeken van lopende en toekomstige initiatieven op het gebied van duurzaam bouwen. Voor vragen en informatie hieromtrent kunt u als fabrikant ook bij deze werkgroep terecht.

 

Contact Werkgroep Millieudata

Wilt u meer weten? Of heeft u interesse om deel uit te maken van de werkgroep Milieudata? Neem dan contact op met de voorzitter van de werkgroep:

Marcel Vreeken
VELUX
marcel.vreeken@velux.nl
06-30367388

 

 

Nieuwsitems rondom Milieudata

15feb

Op zoek naar het optimum tussen energieverbruik en materiaalverbruik

Om de energiebehoefte van een gebouw drastisch te verminderen, worden gebouwen uitgerust met isolatiematerialen met soms wel een Rc-waarde van 10 m2K/W. De energieprestatie van.. Read More →
02dec

Milieuprestatie en de circulaire bouweconomie

Minister Ollongren wil meer circulariteit in de Bepalingsmethode Milieuprestatie inbrengen. Wat betekent dat voor de Bepalingsmethode Milieuprestatie en de Nationale Milieudatabase? Harry Nieman (rechts op.. Read More →
02dec

Madaster: “We willen aansluiten bij datgene wat er al is”

[Foto boven: Marcel van der Burg] Slechts drie jaar na de lancering van het platform Madaster is het idee geland om een materialenpaspoort voor een.. Read More →