FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

Milieudata en milieulabels

Werkgroep Milieudata en Milieulabels

Duurzaam bouwen heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is steeds meer verankerd in bouwvereisten en milieulabels. Vanaf 1 januari 2013 moet, conform het Bouwbesluit 2012, bij elke omgevingsvergunningsaanvraag voor nieuwbouwwoningen en kantoren (> 100 m2), een milieuprestatieberekening materialen bijgevoegd worden. Duurzaam inkoopbeleid wordt daarbij gebaseerd op de milieuprestaties van de gebruikte producten.

Effecten voor de fabrikant

Voor u als fabrikant zijn de nieuwe milieuprestatie-eisen vaak even wennen. Is bijvoorbeeld een – dure! – Life Cycle Analyse (LCA) van uw producten nodig, of kunt u daar toch nog even mee wachten? FBS wil hierin helderheid scheppen, zodat u de juiste beslissingen neem als het om milieuvriendelijk bouwen gaat.
Daarnaast willen we inzicht geven in de diversiteit aan milieulabels, met elk hun eigen vereisten en meetpunten. Denk aan BREEAM, Dutch Green Building Council (DGBC) en DUBOKEUR.

 FBS en Milieudata

De werkgroep ‘Milieudata en milieulabels’ van FBS inventariseert en volgt alle ontwikkelingen rondom milieudataclassificaties en (vrijwillige) milieulabels. Wij richten ons in eerste instantie op het onderzoeken van lopende en toekomstige initiatieven op het gebied van duurzaam bouwen. Voor vragen en informatie hieromtrent kunt u als fabrikant ook bij deze werkgroep terecht.

 

Contact Werkgroep Millieudata

Wilt u meer weten? Of heeft u interesse om deel uit te maken van de werkgroep Milieudata? Neem dan contact op met de voorzitter van de werkgroep:

Marcel Vreeken
VELUX
marcel.vreeken@velux.nl
06-30367388

 

 

Downloads in Milieudata en Milieulabels

Pictogram

ALV verslag 32e editie 0.00 KB 120 downloads

...
Pictogram

Gids Milieuprestatieberekeningen 0.00 KB 105 downloads

...

  Nieuwsitems rondom Milieudata

  10dec

  Meer circulair bouwen in de bouwregelgeving

  Minister Kasja Ollongren van BZK heeft aangekondigd dat circulair bouwen extra aandacht krijgt in de bouwregelgeving. De Bepalingsmethode Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken zal het instrument.. Read More →
  30okt

  De potentie van biobased bouwmaterialen

  NIBE heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een rapport geschreven over de potentie van biobased bouwmaterialen in een circulaire bouweconomie. Er.. Read More →
  17mei

  ‘Open standaard is essentieel voor verduurzaming’

  Een groeiende schaarste van grondstoffen en nijpend tekort aan professionals vormen uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector. Om de weg naar verduurzaming vrij te maken.. Read More →