FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

Milieudata en milieulabels

Werkgroep Milieudata en Milieulabels

Duurzaam bouwen heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is steeds meer verankerd in bouwvereisten en milieulabels. Vanaf 1 januari 2013 moet, conform het Bouwbesluit 2012, bij elke omgevingsvergunningsaanvraag voor nieuwbouwwoningen en kantoren (> 100 m2), een milieuprestatieberekening materialen bijgevoegd worden. Duurzaam inkoopbeleid wordt daarbij gebaseerd op de milieuprestaties van de gebruikte producten.

Effecten voor de fabrikant

Voor u als fabrikant zijn de nieuwe milieuprestatie-eisen vaak even wennen. Is bijvoorbeeld een – dure! – Life Cycle Analyse (LCA) van uw producten nodig, of kunt u daar toch nog even mee wachten? FBS wil hierin helderheid scheppen, zodat u de juiste beslissingen neem als het om milieuvriendelijk bouwen gaat.
Daarnaast willen we inzicht geven in de diversiteit aan milieulabels, met elk hun eigen vereisten en meetpunten. Denk aan BREEAM, Dutch Green Building Council (DGBC) en DUBOKEUR.

 FBS en Milieudata

De werkgroep ‘Milieudata en milieulabels’ van FBS inventariseert en volgt alle ontwikkelingen rondom milieudataclassificaties en (vrijwillige) milieulabels. Wij richten ons in eerste instantie op het onderzoeken van lopende en toekomstige initiatieven op het gebied van duurzaam bouwen. Voor vragen en informatie hieromtrent kunt u als fabrikant ook bij deze werkgroep terecht.

 

Contact Werkgroep Millieudata

Wilt u meer weten? Of heeft u interesse om deel uit te maken van de werkgroep Milieudata? Neem dan contact op met de voorzitter van de werkgroep:

Marcel Vreeken
VELUX
marcel.vreeken@velux.nl
06-30367388

 

 

Nieuwsitems rondom Milieudata

22mei

FBS UserGroups 2024

Als vervolg op het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer kleinschalige, informatieve thema-bijeenkomsten; de zogenaamde User Groups. We nodigen je van.. Read More →
09jan

Nieuwe eisen: impuls voor CO2-reductie en biobased bouwen

Heb jij het kerstcadeautje van Hugo de Jonge al uitgepakt? Waarschijnlijk niet, want de strik gaat er pas in 2025 vanaf. Dan gaan de nieuwe.. Read More →
25mei

Online magazine ‘De effecten van de Wkb voor toeleveranciers’

Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen verschuift de focus van het verkrijgen van een vergunning, naar het kunnen aantonen dat het.. Read More →