FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

Leden

Het lidmaatschap is bedoeld voor fabrikanten en toeleveranciers aan de bouw. Meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap vind u op de pagina Ledenvoordeel.

Meuwissen

Meuwissen

Meuwissen Industrie B.V. is de in 1954 opgerichte basis van de huidige groep bedrijven. Het in Haarlem gevestigde productiebedrijf beschikt over een zeer uitgebreid arsenaal aan folieproducerende en folieverwerkende machines.
Kern van het fabricageproces is het in hoge snelheid lamineren van oprolbare materialen zoals papier, weefsels, aluminiumfolie en plastics. Door verschillende materialen te combineren ontstaat een optelling van eigenschappen van de afzonderlijke basismaterialen. Meuwissen Industrie heeft hiermee een internationale naam verworven op het gebied van geavanceerde industriële verpakkingsmaterialen.

Belangrijke productgroepen zijn:
Staalverpakking: gewapende met PE versterkte papiercombinaties voor de staalindustrie.
Liners: de met PE gecacheerde papiersoorten ten behoeve van diverse verpakkingsmaterialen zoals vochtbestendige dozen voor de foodverpakking.
Versterkte aluminium/papiercombinaties
Gewapende folies ten behoeve van zeevrachtverpakkingen.
Een breed assortiment met PE gecoate weefsels en nonwovens voor industriële doeleinden.

Isolatie is het kernwoord voor de afdeling bouwproducten van Meuwissen. Voor vrijwel iedere vorm van isoleren heeft Meuwissen producten voorhanden. Er worden 3 belangrijke toepassingen onderscheiden:
• warmte
• vocht
• geluid

Productmerken zoals Miofol®, Miofoam®, Alkreflex®, Polytex® en Tyvek® staan al jaren garant voor kwalitatief hoogstaande oplossingen daar waar het gaat om isolatievraagstukken.
Alle producten worden voortdurend getoetst aan de strenge kwaliteitseisen die Meuwissen zichzelf ten doel gesteld heeft. Daarnaast zijn de producten uiteraard voorzien van benodigde certificaten, zoals het Nederlandse KOMO, het Engelse BBA en het Franse CSTB attest. Meuwissen is actief betrokken bij het opstellen van relevante prestatie-eisen. De risico’s ten gevolge van een falend product en onjuiste verwerking zijn in diverse toepassingen immers enorm. Het is dan ook bijna overbodig te vermelden dat Meuwissen Industrie al jaren in het bezit is van een ISO certificaat EN-ISO 9001.


Jaap Jan Gerritsen

michel.smit@walki.com

Bekijk LinkedIn