FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.
BIM Praktijkdag

Op 23 mei aanstaande is het tijd voor de BIM praktijkdag. Een dag met een boordevol programma over the lessons learned en the next steps. 

Bekijk hier het complete programma

Bestel hier je kaarten

IMPLEMENTATIE: Heel Holland BIMt; hoe staat het met de ingrediënten?

We hebben allemaal toegang tot dezelfde ingrediënten om BIM succesvol toe te passen; dezelfde tools, technieken en kennis. Toch is het ene bedrijf sneller en succesvoller met de implementatie van BIM dan het andere. Waarom is dat; waar zitten de verschillen en wat zijn de succesfactoren?
Door: Jozef Derksen, Marcel van Bavel, oprichters ANNO1809

INNOVATIE: Digital fabrication in architecture

De kracht van computational design combineren met innovatieve digitale fabricagemethoden, dat is wat architectenbureau Studio RAP bezighoudt. Behalve architecten en ontwerpers heeft het bureau daarom ook robotici en programmeurs aan boord. Het team onderzoekt de mogelijkheden van state-of-the-art technologie en stelt daarbij de traditionele architectuur en bouwprocessen ter discussie en wil hiermee de weg te wijzen in grotere mondiale transities van vandaag.
Door: Wessel van Beerendonk, Co-founder & Architect, Studio RAP

CASE: BIM in projectmanagement bij Forum, een technisch complex project

Bekend is dat BIM als technologische ontwikkeling van grote waarde kan zijn bij de realisatie van complexe bouwprojecten. Maar de acceptatie en implementatie zijn nog niet op het niveau dat het gebruik ervan vanzelfsprekend is. Kiezen we voor 3D of 4D, VR of AR? Het kost moeite om een projectorganisatie integraal in BIM te laten werken. Over de essentie van BIM binnen projectmanagement, aan de hand van Forum, een technisch complex project aan de Rotterdamse Coolsingel.
Door: Iwan Stegeman, consultant proces- en projectmanagement, 4D, Count&Cooper

 

Datum/Tijd
23 mei 2019
08:30 - 16:30

Locatie
Jaarbeurs Utrecht

Kaart wordt geladen...