FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.
BIM Loket Online Friday (BLOF)| Parametrisch ontwerpen

Online Friday

Jasper Spiegeler en Ties Rijkers geven een inleiding op het thema parametrisch ontwerpen. Natuurlijk is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Deze Online Friday is een coproductie van BTIC en BIM Loket.

Parametrisch ontwerpen

Bij parametrisch ontwerpen doet de computer waar hij goed in is: het leveren van rekenkracht om gruwelijk veel varianten door te akkeren en ons te helpen de optimale oplossing te bepalen.

En als de eisen of omstandigheden wijzigen? Dan rekent hij gewoon opnieuw. In een omgeving waar we te maken hebben met 101 randvoorwaarden – materiaalgebruik en circulariteit, energie, daglicht en comfort, schaarse ruimte, betaalbaarheid, etc. – lijkt dit de manier om integraal en toekomstbestendig te ontwerpen.

Online Friday

Wat is de stand van zaken? Wat betekent deze werkwijze voor verschillende ketenpartners (opdrachtgever, architect, adviseur, aannemer, installateur, fabrikant…)? En kunnen we al rekenen op een rimpelloze digitale workflow?

Jasper Spiegeler, founder en chief strategy officer bij OMRT en Ties Rijkers, partner bij Planalogic, geven hun visie op het onderwerp en gaan de discussie met jullie aan.

Deze Online Friday is een coproductie van BTIC en BIM Loket.

Aanmelden

Deelname is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden naar registratiewebsite.

Over de Online Fridays

Maandelijks praten we online een uurtje bij over de ontwikkelingen in de wereld van digitalisering van de gebouwde omgeving. Op vrijdagmiddag delen we het laatste nieuws, peilen de stemming en behandelen een actueel thema. Informeel, maar met inhoud.

bron: bimloket.nl

Datum/Tijd
28 mei 2021
15:00 - 16:00