FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.
ALV Vereniging FBS

In de ALV van mei zal het gaan over het materiaal gebruik in de bouw ten opzichte van de energieprestatie van gebouwen. 

Energieprestatie en duurzaam materiaalgebruik staan vaak op gespannen voet 

Energiebesparing en opwekking van duurzame energie leiden vaak tot extra gebruik van materialen en installaties, die op hun beurt een grotere milieulast veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van een dikkere, geïsoleerde buitenschil of 3-4 laagse beglazing.

Anderzijds geldt dat de kwaliteit van een bouwwerk en de omgeving waarin het bouwwerk staat medebepalend zijn voor de milieubelasting die de gebruikte materialen opleveren. Daarom bevelen experts in toenemende mate aan om de milieu-effecten van energiegebruik en materiaalgebruik op een gelijke wijze uit te drukken. Hierdoor kunnen zij eenvoudig in samenhang worden bezien en geoptimaliseerd.

 

SPREKER: DIRK BREEDVELD
Beleidscoördinator SBK en
Manager Nationale Milieudatabase (NMD)

Dirk Breedveld is een manager met een track record in (bouw)materialen productie, toeleverantie en -dienstverlening. Sinds mei vorig jaar is hij werkzaam bij Stichting Bouwkwaliteit. Hij is onder andere directeur geweest bij de R-Vent Group (Berschenhoek Luchtcomfort), fabrikant en leverancier van lucht- en ventilatieoplossingen. Dirk zal meer vertellen over waar Stichting Bouwkwaliteit zich hard voor maakt, wat de relatie tussen de stichting en de Nationale Milieudatabase is. En wat zij kunnen betekenen voor fabrikanten aan de hand van praktijk cases.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Datum/Tijd
30 mei 2018
09:00 - 13:00

Locatie
Van der Valk Hotel Vianen

Kaart wordt geladen...