FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.
Expired: Algemene ledenvergadering – Thema “BIM; de fabrikant aan zet!”

Meld je nu aan voor de ALV van woensdag 8 november met het thema “BIM; de fabrikant aan zet!”

Voorschrijvende markt
In mei hebben we de BIM-kant van de aannemerij gehoord en besproken. Dura Vermeer en BAM hielden een presentatie hoe zij omgaan met BIM en wat zij van fabrikanten verwachten. Deze keer is het woord aan de voorschrijvende markt, hoe zien zij de gebouwen van de toekomst, hoe gaan zij om met BIM en en wat verwachten zij aan data en betrokkenheid van fabrikanten?

Sprekers Wilma Visser en Koen Lubbers, VDNDP
VDNDP fungeert binnen projecten als een ‘spin in het web’, waarbij ze het BIM-model managen­ met alle informatie die daaraan gekoppeld en daaruit gegenereerd wordt. Hun visie is om binnen een BIM-team te werken vanuit ieders kracht (creativiteit, ruimtelijke verbeelding, technisch inzicht, uitvoeringsdeskundigheid, kostenbewaking en procesbege-leiding) om waardevolle gebouwen te maken. Wilma en Koentrekken het onderwerp BIM heel breed; van specificeren tot en met co-creatie, waarbij fabrikanten regelmatig de rol krijgen van ‘co-makers’.

BIM basis ILS
Ook de verdergaande ontwikkelingen binnen de BIM basis ILS worden besproken. De bouwende markt is hierbij sterk vertegenwoordigd, maar de toeleverende markt nog nauwelijks. Laten we als fabrikanten deze kans voorbij gaan? Of sluiten we aan bij de het ontwikkeling van basis informatieleveringsspecificaties waar je je als fabrikanten ook aan kan en wilt conformeren?

“Het momentum is aangebroken. Het bouwproces moet slimmer. Digitalisering en informatisering moet beter worden benut. Het is een belangrijke aanjager in het creëren van een productiviteitssprong.” – Bouwagenda

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Datum/Tijd
8 november 2017
09:30 - 12:30

Locatie
Hotel Van der Valk in Vianen

Kaart wordt geladen...