FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.
Expired: Algemene Ledenvergadering “DigiDeal”

Bijeenkomst “DigiDeal?!”

– GRATIS toegang, inclusief lunch –

“De bouw speelt een sleutelrol in de grote uitdagingen waarvoor onze samenleving staat” – zo stelt de Bouwagenda. Om de productiesnelheid te verhogen en circulair bouwen mogelijk te maken, is een forse versnelling in digitalisering en informatisering nodig. Inmiddels tekenen de contouren van een Nationaal Informatiserings- en digitaliseringsprogramma (‘Digideal’) zich af. Rien Wabeke (Ketenstanaard) en Willem Pel (Balance-result) vertellen u meer de onwikkeling en de betekenis daarvan voor de toeleveranciers van de bouwsector.

Een betere digitale toelevering

In het kader van een betere digitale toelevering is een expertteam onder leiding van Rien Wabeke en Willem Pel aangesteld om te onderzoeken hoe de gewenste versnelling in de sector vanuit de visie en belangen van de toelevering gerealiseerd kan gaan worden. Het gaat om de toelevering van producten en/of diensten aan de bouw- en installatiesector. Vanuit de FBS/toeleveranciers is een bijdrage geleverd door Tanja Bongers (Wienerberger), Dennis Duffels (VBI), Albert Gils (DRBG) en vele anderen.

Bevindingen en experimenten

De bevindingen zijn vertaald in een 12-tal projecten / maatregelen en een 6-tal experimenten met een hoge praktisch toepasbare waarde gebaseerd op:
1. Samenwerking in de keten; tussen klant en leverancier en tussen apparatuur
2. Standaardisatie en interoperabiliteit op het gebied van digitalisering en informatisering; het gaat hierbij om de toepassing van de nieuwe technologieën, zoals Internet of Things (IoT), 5G, Blockchain, big data, kunstmatige intelligentie (AI) en robotisering.

Kom naar de ALV en stel op 21 november uw specifieke vragen aan Rien Wabeke en Willem Pel. 

Lees meer over de intentieverklaring Digitaliserings- & Informatiseringprogramma op de website van het BIM-loket.
Lees meer over het onderzoek op de website van Balance Result 

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Datum/Tijd
21 november 2018
09:30 - 13:00

Locatie
Hotel Van der Valk in Vianen

Kaart wordt geladen...