All for Joomla All for Webmasters
FBS, hét netwerk van al het digitale bouwwerk.

BIM

Optimale samenwerking in de bouwketen. Dat is waar we samen naartoe willen. De komst van BIM (Bouw Informatie Model) draagt daar zeker aan bij. BIM is een digitale, driedimensionale maquette waarin bouwpartners die samenwerken aan een project, hun producten en bouwtechnische informatie direct en tot in detail op elkaar kunnen laten aansluiten. Het over elkaar heen leggen van papieren bouwtekeningen (ter controle) behoort hiermee tot het verleden.

Grote voordelen

De voordelen van werken met BIM zijn evident. Knelpunten worden direct opgemerkt en aangepast. Er zijn geen verrassingen meer omdat de informatie in elke fase van het bouwproces eenduidig en actueel is. Dit voorkomt fouten, reduceert faalkosten en versnelt de bouwtijd. Bovendien werkt de klant veel prettiger samen met alle partners in de keten, omdat iedereen over precies dezelfde informatie beschikt. BIM draagt zo optimaal bij aan een succesvol eindresultaat.

Positie van BIM in de markt

Diverse marktpartijen werken al geruime tijd aan de implementatie van het Bouwwerk Informatie Model. Zij zijn nu BIM-partner bij verschillende partijen, variërend van aannemer tot architect. FBS volgt en bevordert actief ontwikkelingen in digitale data-uitwisseling tussen fabrikanten en marktpartijen in de bouw. Dus ook aangaande BIM kijken wij nauwlettend wat er gebeurt en ondersteunen en informeren wij onze leden. Opdat u precies weet hoe uw digitale data het beste aansluiten op BIM. Want daar gaat het u en ons om.

Integraal bouwen aan de toekomst met BIM

Integraal bouwen aan de toekomst met BIM

Samenwerkingen en processen optimaliseren, inzichtelijk maken van projectuitdagingen en het minimaliseren van materialengebruik en –afval. Dit zijn directe voordelen van het gebruik van een Bouw.. Lees meer →
Wordt de bron van alle data per ongeluk vergeten binnen de digitaliserende bouwsector?

Wordt de bron van alle data per ongeluk vergeten binnen de digitaliserende bouwsector?

Taskforce Bouwagenda kan kracht en vaart geven aan initiatieven rond BIM en de Basis ILS In Conferentiehotel Het Kontakt der Kontinenten te Soesterberg werd vrijdag.. Lees meer →
195 Bedrijven sloten aan bij BIM basis ILS; een uitgestoken hand van de aannemerij, maar waar blijven de toeleveranciers?

195 Bedrijven sloten aan bij BIM basis ILS; een uitgestoken hand van de aannemerij, maar waar blijven de toeleveranciers?

“Onder fabrikanten wordt de waarde van de BIM basis ILS nog niet of nauwelijks onderkend”, dat was mijn teleurstellende conclusie na de Gebruikersdag van de .. Lees meer →